Család- és gyermekjóléti szolgáltatás - Ezüstkor

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi és lelki egészségének, családban történő nevelkedésének elősegítését, veszélyeztetettségének megelőzését, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését.
Segítséget nyújt továbbá a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt  támogatásra szoruló személyek, családok, a tartós munkanélküliek, az adósságterhekkel és lakhatási problémákkal küzdők, a fogyatékossággal élők, a krónikus betegek, a szenvedélybetegek, a pszichiátriai betegek, valamint a kábítószer-problémával küzdők számára.
E szolgáltatás keretében segítjük ügyfeleinket a segélyekhez, egyéb anyagi forrásokhoz való hozzájutásban, hivatalos ügyek intézésében. Válási, gyermek elhelyezési ügyekben kapcsolatot tartunk a gyámhivatallal, bírósággal.
Az egyének, családok életvezetési képességeinek megőrzésére irányuló feladat sok esetben jogi, pszichológiai, orvosi tanácsadók bevonásával történik.

Család – és Gyermekjóléti Központ
A 2016. január 1-től életbe lépett törvényi változásoknak megfelelően megalakultak a gyermekjóléti központok, melyek speciális szolgáltatásokat biztosítanak, illetve a hatósági gyermekvédelmi tevékenységet végzik. Szolgálatunk a pilisvörösvári „Napos Oldal” Szociális Központ Családsegítő-és Gyermekjóléti Központjához tartozik.
Igénybe vehető szolgáltatások:
  • pszichológiai tanácsadás
  • családterápia
  • jogi tanácsadás
  • kapcsolattartási ügyelet
A fent említett szolgáltatásokat szolgálatunkon keresztül érhetik el, innen tudunk időpontot kérni.

Székhely: 2085 Pilisvörösvár, Rákóczi u.5.
Tel.: 06-26/334-140
Mobil: 06-30/228-0249
  
Nyitva tartás:
    
Hétfő: 8.00-17.00
Kedd: 8.00-16.00
Szerda: 8.00-16.00
Csütörtök: 8.00-16.00
Péntek: 8.00-15.00

Krízis esetén hívható készenléti szolgálat
A Család- és Gyermekjóléti Központ a nyitva tartáson túli időben telefonos ügyeleti szolgálatot működtet minden nap 0-24 óráig.

Telefonszám: 0620 276-0065
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz